Retetele majorat !=))

Retetele de la majoratul meu in exclusivitate postate pe site numai si numai pentru doamna Ileana Marinescu , mama lui Marinescu Gabriel , noul  deejay al Romaniei .

    Arici [ nu il atinge ca te intzeapa :))  ] 

Este foarte simplu de facut .(1 tava)  Pt aluat aveti nevoie de : 2 oua , 250 g zahar , 400g faina,100g lapte batut( dar nu prea mult sa nu ramana urma ;)  ) sau iaurt , 100g ulei , o lingura amoniac stins in otet, multa pasiuna si un strop de ubire .Cam atat pentru aluat. Preparare: se bat ouale cu  zaharul, apoi se adauga laptele batut(iaurtul), amoniacul stins,faina,uleiul si se amesteca bine.Ar trebui sa iasa o "coca" gen aluatul pentru chec , se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina .Se da la cuptor si se tine cca 30 minute la fac potrivit .
    Dupa ce sa copt, se scoate din tava , se lasa sa se raceaca apoi se taie in cubulete care se dau prin glazura de ciocolata(500 mg) apoi prin nuca razuita, nuca de cocos alba sau colorata ;) .

Glazura : Se poate cimpara de la magazin sau daca preferati varianta mai "simpla" : cumparati cc 500gr de ciocolata vrac( cea speciala pt prajituri ) se topeste si se dilueza cu 3/4 linguri de apa .
    Cam atat ! Incercati si vedeti ce iese ! :)) ;) :P Pofta buna !



                   Foaie Roza !
   O prajitura usor de facut, ieftina si foarte buna ;) si nu in ultimul rand este ECOLOGICA !

Ingrediente aluat: 10 lg ulei, 10 lg zahar, 2 oua,10lg suc de rosii, 10 lg lapte dulce,faina cat cuprinde.Se bat ouale cu zaharul, se adauga laptele,uleiul,sucul de rosii si faina si se omogenizeaza.
 Se imparte aluatul in 4 parti egale si ce coace pe dosul une tavi.
   Crema : 1 kg de lapte ,  o cana zahar , esenta vanilie/lamaie/portocala, o ceasca amidon(sau faina 8lg cu varf), 1 pachet de unt.   1borcan cu gem si 2 cani nuca macinata.
   Se fierbe laptele pana da in clocot impreuna cu zaharul pana se topeste, se adauga esenta ,iar la sfarsit , inainte sa fie luata de pe foc se aduga untul si se amesteca bine.
   Intre foi se pune crema iar la mijoc gemul amestecat cu nuca. Se lasa o zi sa se inmoaie foile si se da la frigider .
  Pofta buna !