Retete mancare

1. Muschi de porc la cuptor

Pentru acest fel de mancare aveti nevoie de :
-muschi de porc : 2kg;
-usturoi;
-ulei;
-4 sau 5 linguri de otet;
     Carnea se sareaza , se impaneaza cu usturoi si se lasa sa stea o ora .Se pune apoi intr-o tava cu ulei cu 4-5 linguri otet si se lasa sa se friga incet in cuptor timp de o ora.Cat timp se frige carnea,se mai intoarce adaugandu-se din cand in cand apa si udand-o cu zeama din tava.
    Dupa ce s-a rumenit,se taie felii si se aranjeaza pe un platou.Peste sosusl din tava se mai pune supa lasand sa dea de 2 ori in clocot.Apoi se strecoara peste felii si se serveste cu garnitura.Se poate servi si rece dar , fara sos.
                              Pofta buuunnaa .

2. Limba de porc rasol

Ingrediente:
-limba porc 750gr;
-morcovi  500gr;
-telina 100gr;
-cartofi 750gr;
-hrean 100gr;
-otet 50ml;
-verdeata o legatura;
-ceapa 100 gr;
sare dupa gust;
   Preparare:
Limba se pune la fiert in apa cu sare.Dupa ce se spumeaza se lasa sa fiarba la foc incet.Se adauga morcovii,telina si ceapa taiata in patru si se lasa sa fiarba la foc moale.Dupa ce limba este fiarta,se curata de pielita.Zarzavatul fiert se strecoara,se taie in bucatele mari si se pune intr-un vas cu zeama in care a fiert limba.Cartofii se curata ,se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu sare.Limba curatata se rade si i se aduga sare si otet,.
   La servire se taie cate 2 felii de limba,se pun pe farfurie,se garnisesc cu legumele fierte si cartofi natur,presarandu-se pe deasupra verdeata taiata marunt.Se consuma cu hrean.
           Pofta mare ! ;) :P :D

3.Sarmale batranesti
  Ingrediente:
-carne de porc 500gr ;
-carne de vita 200gr;
-ceapa 200gr;
-2 oua;
- slanina afumata 300gr;
-varza acra 1,500kg;
-untura 150gr;
-orez 20gr;
-sare 10 gr;
-piper 3gr;
-cimbru 3gr;
-bulion de rosii 50gr;
                  Mod de pregatire:
    Carnea curatat de vine si pielite,se spala ,se toaca cu satarul si se amesteca impreuna cu ceapa calita, orezul fiert,sarea,piperul,cimbrul si 150gr slanina tocata si galbenusurile de oua.Se desprind foile de varza de pe cotor, se taie nervurile mai groase si se ruleaza sarmalele de narimea unor mititei.Pe fundul cratitei se aseaza 2 frunze de varza , iar deasupra varza tocata cateva felioare de slanina,un strat de sarmale , iarasi varza tocata,slanina,sarmale.La mijloc se pune un picior de porc afumat.Deasupra se aseaza un strat de rondele de cartofi peste care se toarna bulionul de rosii si untura incinsa,apoi se da la cuptor 3-4ore.
      Sa aveti pofta !


4.